T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BAKANLIK / Y.Dışı-Kırgızistan - KIRGIZİSTAN KIRGIZ TÜRK ANADOLU KIZ MESLEK LİSESİ

Bilişim Teknolojileri

Bilgisayar Bölümü Bilişim Teknolojileri Bölümü

Bilişim Teknolojileri Bölümü

Kırgız Türk Anadolu Kız Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü ilk öğrencilerini 2006-2007 eğitim öğretim yılında kabul etmiştir. Bilgisayar bölümünde Türkiye’de de uygulanmakta olan bilişim teknolojileri alanı web programcılığı dalı programı uygulanmaktadır. Her eğitim öğretim yılı yaklaşık 25 öğrencimiz hazırlık sınıf sonunda yaptıkları tercih ile bilgisayar bölümüne devam etmektedirler. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfında aldıkları Türkçe ve İngilizce hazırlık eğitiminden sonra bilgisayar bölümünde 3 yıl daha eğitim almaktadırlar. Yıllara göre aldıkları meslek dersleri şu şekildedir:

9. sınıf

• Mesleki Gelişim
  • Bilişim Teknolojilerinin Temelleri
  • Programlama Temelleri
  • Paket Programlar
  • Temel Elektronik ve Ölçme
  • Bilişim Teknik Resmi

10.sınıf

• Veri Tabanı Organizasyonu
  • Grafik ve Animasyon
  • Web Tasarımı ve Programlama
  • Mesleki Yabancı Dil

11.sınıf

• İşletmelerde Beceri Eğitimi
  • İnternet Programcılığı

*10.sınıf sonunda öğrencilerimiz 160 saatlik staj uygulamasını yapmaktadırlar.

Öğrencilerimiz 2014 yaz stajlarını 40 gün süreyle Ankara’da özel ve kamu kuruluşlarına ait işletmelerde yapmışlardır.

Web Programcılığı Dalı

Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmektir.

Çalışma Alanı: Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım Şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

Öğrencilerimizin kullandıkları uygulama ve yazılımlar:

• Windows 7 (İşletim Sistemi)
  • Microsoft Office 2010
  • Adobe CS6 (Fireworks, Photoshop, Indesign, Dreamweaver, Flash)
  • Content Management System (Drupal, Wordpress)
  • MySQL (Veri Tabanı)
  • SQL Server (Veri Tabanı)

Öğrencilerimizin kullandıkları web ve programlama dilleri:

• HTML
  • CSS
  • PHP
  • JQUERY